Wederom denkt Bekwaam aan de mensen met Alzheimer.

Het einde van het jaar is in zicht. Ook dit jaar kiezen we ervoor om ons eindejaarsgeschenk te delen met diegenen die het hard nodig hebben. Dit jaar gaat onze bijdrage daarom net als voorgaande jaren naar Alzheimercentrum Amsterdam. Hiermee steunen wij het onderzoek naar dementie op jonge leeftijd. We dragen graag op deze manier bij aan oplossingen voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Waarom Alzheimercentrum Amsterdam?

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt een vorm van dementie, en dit aantal zal de komende jaren verdubbelen. De ziekte is een ware nachtmerrie voor de patiënt en voor de naasten die machteloos toe moeten zien hoe hun geliefde langzaam verdwijnt.

Het is overigens een misvatting dat dementie een ouderdomsziekte is; er zijn in Nederland zo’n 15.000 patiënten onder de 65 jaar.

Alzheimercentrum Amsterdam is een expertisecentrum voor dementie op jonge leeftijd.
Wie, als patiënt of als naaste, te maken krijgt met dementie, wil de best mogelijke zorg en behandeling. Alzheimercentrum Amsterdam biedt dat. Het team van betrokken experts richt zich op optimale diagnostiek en behandeling. Daarnaast zijn zij een toonaangevend centrum op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en zoeken ze samen met (inter-)nationale partners naar oplossingen voor dementie. Hun missie is dementie bespreekbaar en behandelbaar te maken en uiteindelijk te genezen.

Onlangs waren een aantal experts van Alzheimercentrum Amsterdam aanwezig bij het internationale congres voor alzheimer-geneesmiddelen.
Een bijzondere ervaring, omdat voor het eerst een geneesmiddelenonderzoek een duidelijk effect liet zien. Op de alzheimer hersenschade én op het verloop van de ziekte. Een mijlpaal!
Is alzheimer dan opgelost? Nee, zeker niet. Er zijn nog een heleboel stappen te zetten en vragen op te lossen. Maar dit is wel een eerste stap.

Naast het zoeken naar een antwoord op de vraag waarom mensen dementie krijgen, probeert Alzheimercentrum Amsterdam ook te achterhalen waarom bepaalde mensen deze ziekte juist níét krijgen. Wat is het geheim van geestelijk gezond oud worden? In deze studie onderzoeken zij het erfelijk materiaal van gezonde 100-plussers die niet dement zijn om te proberen dit geheim te ontrafelen. Ze brengen hun DNA in kaart om de bijzondere eigenschappen te vergelijken en te kunnen bepalen welke erfelijke factoren beschermen tegen dementie.

Dankzij sponsors en donateurs kan Alzheimercentrum Amsterdam blijven strijden tegen dementie. Samen brengen we een oplossing steeds een stap dichterbij.

Onze wens is dat iedereen mooie herinneringen kan maken en dat 2023 een onvergetelijk jaar mag worden! Fijne feestdagen en een prachtig Nieuwjaar!

Het team van Bekwaam Interim Management,
Roy, Dolf, Femke, Christa, Remy, Martijn, Estelle en Marije

 

Meer weten over Alzheimercentrum Amsterdam?

Bezoek dan hun website https://www.alzheimercentrum.nl

Gerelateerd nieuws

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Rijkswaterstaat Zeeland kiest voor Partners in Projectbeheersing

Bekwaam nu ook op Instagram!

De Bekwaam zomerbarbecue was een succes!

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.