Vijf jaar Bekwaam door Roy Kolmschot

Vijf jaar geleden in april 2010 ben ik gestart met Bekwaam InterimManagement BV. Dit met als doelstelling om zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers in de Infra te helpen door de inzet van vakbekwame interim professionals. Vanuit de persoonlijke interesse in assetmanagement is de focus gelegd op de bemiddeling van professionals naar projecten met raakvlakken met assetmanagement. Dat heb ik tot augustus 2012 alleen gedaan vanuit een kantoor in Roosendaal.

In augustus 2012 is Bekwaam definitief verhuisd naar Breda en is Dolf Derks in de rol van Operational Manager / Adviseur toegevoegd aan het interne Bekwaam team. We zijn ons toen gaan richten op drie pijlers:

1. De IPM rollen inclusief adviseurs
2. Assetmanagement professionals op strategisch, tactisch en operationeel niveau
3. Engineering

Qua klanten bedienen we zowel asset-owners als aannemers.

In de periode vanaf 2012 heeft bekwaam zich NEN-4400 gecertificeerd en zijn we verder gaan bouwen aan ons netwerk. Wij geloven in een groeiend aantal ZP’ers die projectmatig ingezet worden wanneer hun expertise en ervaring van pas komen bij onze opdrachtgevers. Professionals die zelf de regie nemen in de ontwikkeling van hun loopbaan en in de keuze van projecten.

Gezien deze groei zal Bekwaam steeds meer de regie gaan voeren over dit netwerk en fungeren als centraal aanspreekpunt. We hebben de ambitie een Bekwaam netwerk van Interimprofessionals te bouwen en met elkaar te verbinden en met opdrachtgevers te verbinden. Met ons netwerk willen we mee gaan doen aan openbare aanbestedingen waarmee grote opdrachtgevers toegang krijgen tot een interessant netwerk van interim Professionals en nichepartijen

Deze ambities samen met de interne groei van Bekwaam maakt dat transparantie en sociale innovatie essentieel is. Het geeft een verbetering van de kwaliteit productie en de kwaliteiten van de interne medewerkers worden beter benut. De volgende stap is een professioneel kwaliteitssysteem en de uitbreiding van ons team.

In april 2015 is Femke Crielaers toegevoegd aan het team en zijn we begonnen met de implementatie van ISO9001.

Ik ben dan ook trots om te melden dat we op 18 juni jl een positieve aanbeveling voor de ISO9001 hebben ontvangen. Een mooie mijlpaal in ons vijf jarige bestaan.

Roy Kolmschot

Gerelateerd nieuws

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Samen voor het Spoor: Nieuwe broker voor technische functies ProRail

Rijkswaterstaat Rotterdam kiest voor Partners in Projectbeheersing

Een speciale vergaderlocatie

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.