Kabinet stelt nieuwe wet voor zzp’ers uit

Kabinet stelt nieuwe wet voor zzp’ers uit. Dit betekent dat de VAR-verklaring voor freelancers en zzp´ers blijft nog even bestaan. De nieuwe regeling gaat niet op 1 januari 2016 in zoals gepland, maar gestreefd wordt naar op 1 april 2016.

In de nieuwe opzet gaat de fiscus werken met modelovereenkomsten per sector die zzp’ers en bedrijven kunnen gebruiken. Bedrijven kunnen zo vooraf zekerheid krijgen over de vraag of de Belastingdienst accepteert dat er geen sprake is van een dienstverband. Is dat er wel, dan moeten er premies worden afgedragen. De NBBU ziet de modelovereenkomst als goede oplossing. “Deze biedt zekerheid vooraf aan opdrachtgever, zzp en intermediair”.

Vrijwel iedere grote opdrachtgever regelt de inhuur van deze zzp’ers via een intermediair. Redenen hiervoor zijn om het aantal contractspartijen te beperken maar ook omdat het kunnen voldoen aan wet- en regelgeving een specialisme is geworden. Met het overnemen van het inhuurproces biedt de intermediair zowel de opdrachtgever als de zzp’er administratieve ondersteuning, alsmede contractuele en financiële afhandeling. Mede hierom zet Bekwaam InterimManagement zich in voor de komst van de modelovereenkomsten.

Meer weten? Lees hier verder in een publicatie van Karl van der Horst, een artikel op www.nu.nl, een artikel op Flexmarkt en op www.NBBU.nl.
 

Gerelateerd nieuws

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Samen voor het Spoor: Nieuwe broker voor technische functies ProRail

Bekwaam nu ook op Instagram!

Rijkswaterstaat kiest voor Partners in Projectbeheersing

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.