Adviseur Projectbeheersing

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
01 februari 2023
Einddatum:
01 juni 2023
Dienstverband:
ZZP
Locatie:
Rotterdam
Aantal uur:
24 uur / week
Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Tarief:
€75 - €85 per uur
 • Samenwerken OG-ON
 • Complexe infraprojecten
 • Bereikbaarheid van Rotterdam

Ben jij de Adviseur Projectbeheersing die invulling geeft aan de samenwerking met opdrachtnemers in de dienstencontracten binnen Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid (WNZ)?

Wat ga je doen?

De (senior) adviseur OG-ON die wij zoeken is samen met zijn RWS-collega de spil in de bedrijfsvoeringadvisering van het management van de regio West Nederland Zuid in haar opdrachtgevende rol richting RWS PPO, dat de beheer- en onderhoudsopdrachten voor RWS aanbesteedt. Dit doe je door het analyseren van en adviseren over de voortgang van de realisatie (scope, risico’s, mijlpalen, budget, financiële planning en prognoses) van de beheer-en onderhoudsprojecten in de regio West Nederland Zuid. Concreet heb je de volgende taken:

 • Voorbereiden van circa 15 maandelijkse project-voortgangsgesprekken tussen WNZ en PPO op basis van informatie uit diverse (RWS-specifieke) bronsystemen (tw SAP, Projectendatabase en RUPS) over scope, budget, prognose, realisatie, planning en mijlpalen.
 • Voorbereiden (agenda opstellen, stukken opstellen obv input uit systeem Ultimo) en verslaglegging van de ‘Uitvoeringstafels’. Gevraagde mutaties in programmering van de opdrachten die betrekking hebben op het lopende of komende uitvoeringsjaar worden hier behandeld.
 • Voorbereiden (agenda opstellen, stukken ophalen, stukken versturen) en verslaglegging van het Productie DT overleg. Het Productie DT staat voor een zo efficiënt en doelmatig mogelijk inzet van middelen (capaciteit en geld), gericht op de prestaties buiten.

Waar ga je werken?

Bij Rijkswaterstaat WNZ werken teams iedere dag aan het beheer en onderhoud van de infrastructurele netwerken in de regio Zuid-Holland. Een omvangrijke taak, gezien de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 beweegbare en vaste bruggen, 256 kilometer kanalen en rivieren, 387 kilometer snelweg, 165 kilometer op- en afritten, 4 stormvloedkeringen en vele andere netwerkaspecten. Het gebied waarin zij werkzaam zijn, is dichtbevolkt met intensief gebruikte en complexe wegennetwerken. Kleine verstoringen hebben grote impact. We pakken knelpunten in het hoofdwegennet dan ook snel en efficiënt aan. Zo hebben we de A4 Delft-Schiedam aangelegd, ontwikkelen we in opdracht van de provincie Zuid-Holland de Rijnlandroute tussen Katwijk en Leiden en realiseren we de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20. ‘OG-ON’ is binnen RWS gekozen als de manier om de netwerkverantwoordelijkheid van de regio’s te verbinden met de uitvoeringskracht van de landelijke eenheden.

Wat breng je mee?

 • een afgeronde HBO opleiding in de richting economie of bedrijfskunde;
 • minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met analyseren van en adviseren over de voortgang van de realisatie (scope, risico’s, mijlpalen, budget, financiële planning, prognoses) van infrastructurele projecten;
 • minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het voorbereiden en vastleggen van overleggen;
 • aantoonbare ervaring met het werken bij Rijkswaterstaat;
 • aantoonbare ervaring als (Senior) Adviseur OG-ON of een soortgelijke functie buiten RWS;
 • aantoonbare ervaring als manager projectbeheersing.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.