Adviseur Omgeving Team uiterwaarden

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
11 maart 2024
Einddatum:
08 maart 2025
Dienstverband:
Tijdelijk
Locatie:
Arnhem
Aantal uur:
36 uur per week
Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
 • Langdurige opdracht

 • Verlenging mogelijk

 • Unieke stakeholder dynamiek

 • Centrale rol in duurzaamheid en veiligheid

Ben jij gepassioneerd over het beheer en onderhoud van onze prachtige Nederlandse uiterwaarden? Wil jij een cruciale rol spelen in het verbinden van diverse belangen binnen een dynamisch en complex stakeholderveld? Dan is Rijkswaterstaat op zoek naar jou!

Rijkswaterstaat wil zich versterken met een Adviseur Omgeving binnen Team uiterwaarden, waarbinnen je een belangrijke rol hebt voor het beheer en onderhoud van de grote uiterwaarden in Nederland. Je houdt je bezig met verschillende belangen van diverse en complexe stakeholders, welke jij met elkaar verbindt en waarbinnen het creëren van een duurzame leefomgeving centraal staat.

Wat ga je doen?

De uiterwaarden langs de grote rivieren hebben een belangrijke functie, namelijk die van veiligheid voor bewoners. Daarnaast vormen zij ook het leefgebied voor flora en fauna. Met meer dan 12.000 eigenaren en 500 belangengroepen zijn de uiterwaarden een complex project. Als Adviseur Omgeving binnen Team uiterwaarden ben jij samen met de Omgevingsmanagers aanspreekpunt en gesprekspartner voor al deze belanghebbenden. Denk hierbij aan omwonenden, bedrijven, gebruikers en Overheidsorganen.

Als Adviseur Omgeving binnen Team uiterwaarden ken je de omgeving en ben je in staat om in- en externe partijen te verbinden. Je bent alert op (externe) ontwikkelingen en nieuwe situaties die van invloed zijn op het project en pakt hierin je adviesrol. Je zorgt er voor dat de juiste informatie tijdig wordt overgebracht naar de juiste personen.

Jouw uitdaging is om actief bij te dragen aan de volgende doelen:

 • Het verzorgen van de continuïteit en kwaliteit van omgevingsmanagement;

 • Verbeteren van processen;

 • Het leggen van verbindingen en verbeteren van relaties met stakeholders.

Het Team uiterwaarden is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud langs de Maas en Rijntakken Waal, Lek en de IJssel. Idealiter wordt er gewerkt op maandag tot en met donderdag, waarvan dinsdag op het kantoor van Rijkswaterstaat te Arnhem. Eventueel behoort de vrijdag ook tot de mogelijkheden.

Waar ga je werken?

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, bestaande uit landelijke en regionale organisatieonderdelen. Zij beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren waarbinnen een duurzame leefomgeving centraal staat. Samen met alle collega’s werkt Rijkswaterstaat aan een Nederland dat beschermt is tegen overstromingen, waar voldoende groen is, schoon drinkwater, waar je veilig van A naar B kunt.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo (of wo) opleiding;

 • Je hebt kennis van en minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring binnen het werkveld van omgevingsmanagement en/of, stakeholdermanagement;

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een adviesrol bij een (semi-) overheid;

 • Je hebt aantoonbare kennis van gebiedsontwikkeling en samenwerkingsvormen tussen verschillende publieke partners;

 • Kennis van werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat;

 • Kennis van juridische kaders in beheer- en onderhoudsprojecten vanuit de rol van omgevingsmanagement;

 • Kennis van het werken binnen een natuurterrein beherende organisatie zoals Rijkswaterstaat, Waterschap of provincie op gebied van Kaderrichtlijn Water projecten.

Als persoon ben je politiek sensitief, flexibel in het oppakken van werkzaamheden en kun je goed functioneren in stressvolle situaties. Je hebt een open en transparante manier van communiceren, en steekt graag je handen uit de mouwen en hebt een groot analytisch vermogen. Verder herken jij jezelf in de kernwaarden van Rijkswaterstaat.

Wat bieden wij jou?

 • Een mooie kans jezelf te profileren binnen Rijkswaterstaat;

 • Een opdracht voor minimaal 12 maanden met de kans op verlening van 6x met nog maximaal 12 maanden;

 • De mogelijkheid om flexibel je werkdagen in te regelen en hybride te werken;

 • Het tarief ligt tussen €72 en €82 per uur.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.