VAR wordt definitief afgeschaft

Zojuist is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de nieuwe Wet Beoordeling Arbeidsrelatie (Wet DBA) en daarmee de afschaffing van de VAR. Deze wetwijziging gaat in per 1 mei 2016 en biedt een overgangsperiode van een jaar.

In verschillende media wordt druk gespeculeerd over de gevolgen, de reactie van de opdrachtgevers en eventuele aanpassingen in de contracten. Een aantal van deze ontwikkelingen zijn lastig om te voorspellen. Wat we wel zeker weten is dat alle huidige contracten voor de inhuur en bemiddeling van zelfstandig professionals minimaal getoetst moeten worden aan de nieuwe wet DBA en aan de aanstaande modelcontracten. Lees hier verder over de inspanningen van Bekwaam om met de Belastingdienst tot een modelcontract te komen.

Bekwaam informeert en adviseert haar zelfstandig professionals en opdrachtgevers individueel. Daarnaast nodigen wij zowel zelfstandig professionals als opdrachtgevers uit voor kennisbijeenkomsten in samenwerking met The Compliance Factory. Lees hier verder over de kennisbijeenkomsten.

Hebben we nog geen afspraak om de gevolgen van de nieuwe wetgeving te bespreken? Bel dan met Bekwaam via 076-2050888.

Wil je meer weten over de afschaffing van de VAR en alle berichten in de media? Hierbij een aantal links die de moeite waard zijn:

ZiPconomy: Eerste kamer stemt definitief in met afschaffing VAR, Wet DBA per 1 mei van kracht

Nu.nl: Eerste kamer stemt definitief in met afschaffing VAR

Gerelateerd nieuws

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

Bekwaam is is ISO27001:2013 gecertificeerd!

Bekwaam scoort met IPM Partners grote opdracht van provincie Flevoland

Rijkswaterstaat gunt nieuwe opdracht voor projectbeheersing PB Waterkwaliteit

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.