Maintenance Engineer Verkeerstechnische Installaties Vacature vervallen

 Randstad

 36 uur

Bekwaam zoekt een interim Maintenance Engineer Verkeerstechnische Installaties. In de rol van Maintenance Engineer Verkeerstechnische Installaties ben je een adviseer en ondersteun je klanten op het gebied van projectmatige onderhoudsactiviteiten en planmatige onderhoudsconcepten. Met jouw expertise van beheer en onderhoud stel je ontwerpeisen op en toets je ontwerpen op verwachte levensduur. Je gaat op zoek naar de beste balans tussen investering, levensduur, faalkans en onderhoudskosten om tot een scherpe berekening te komen. Na het adviseren over beheer en onderhoudsconcepten blijf je, tijdens de onderhoudsfase, installaties monitoren om de opgestelde onderhoudsconcepten en methodieken te optimaliseren. Als Maintenance Engineer Verkeerstechnische Installaties ben je altijd op zoek naar verbeteringen op het gebied van onderhoud en monitoring. In het gehele proces ben jij betrokken: je denkt mee in het ontwerpproces, je monitort tijdens de realisatiefase en implementeert in de onderhoudsfase. Herken je jezelf in dit profiel dan is deze baan zeker iets voor jou!

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Programma Assistent

 Tiel

 36 u p/w

Lees verder

Projectleider Wegen

 Amsterdam

 40 uur

Lees verder

Wat bieden wij jou?

In de functie van Maintenance Engineer Verkeerstechnische Installaties draag je binnen nieuwbouw- en onderhoudsprojecten, bij aan het leveren en borgen van specialistische concepten/ontwerpen/methodieken en adviezen met betrekking tot onderhoud, binnen door opdrachtgevers gestelde eisen m.b.t. functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid, opdat een optimale verhouding kan worden bereikt tussen deze eisen, technische mogelijkheden en bedrijf optimale kosten.

De belangrijkste resultaatgebieden voor deze functie zijn:

 • Inventariseren, analyseren en toetsen van ontwerp- en instandhoudingseisen, onderhoudsgegevens en risico’s, op basis van de verwachte economische en technische levensduur, teneinde goed inzicht te verkrijgen in alle implicaties van de contractuele specificaties.
 • Vertalen van prestatie-eisen naar transparante en meetbare onderhoudsconcepten waarin de optimale balans wordt gezocht tussen investeringen, levensduur, faalkans, onderhoudskosten en contractrisico’s.
 • Leveren van bijdragen en ondersteuning bij de opstelling van offertes, contractvorming en contractuitvoering om een optimale verhouding te bevorderen tussen de klantwensen, interne (technische) mogelijkheden en kostengrenzen.
 • Beoordelen van en adviseren over ontwerpdocumenten vanuit onderhoud- en beheervisie, conform wet- en regelgeving, vaktechnische richtlijnen, het programma van eisen en het onderhoudsconcept, zodat een bijdrage geleverd kan worden aan het bestek en het projectontwerp gerealiseerd kan worden.
 • Opstellen van risicorapportages en verbetervoorstellen ten aanzien van het onderhoudsconcept en/of de performance (betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid, veiligheid en kosten), ondermeer door het analyseren van (recidiverende) storingen, om op basis daarvan de onderhoudsconcepten en risicoregisters continu te kunnen optimaliseren en verbeteracties en risicobeheersmaatregelen te kunnen implementeren.
 • Beheren van de technische informatie en documentenstroom (meetgegevens, rapportages, uitgevoerd en gepland onderhoud etc.), registreren van evaluatie gegevens en vertalen naar kengetallen, volgens interne voorschriften opdat een adequate registratie ten aanzien van onderhoudsconcepten gegarandeerd wordt en gegevens gebruikt kunnen worden ter verbetering van zowel het algehele onderhoudsbeleid als de onderhouds- en beheerwerkzaamheden van toekomstige projecten te optimaliseren.
 • Volgen en analyseren van ontwikkelingen in het eigen vakgebied, middels een kennisnetwerk, actief deelnemen aan kennisplatforms en zich op de hoogte houden van nationaal en internationaal gehanteerde normen, alsmede van de ontwikkeling van relevante wet- en regelgeving, teneinde de kwaliteit van de eigen advisering voortdurend op peil te houden en innovatie te stimuleren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde opleiding HBO werktuigboukunde
 • Een WO opleiding is een pre
 • Minimaal 3 jaar werkervaring waarbij de complexiteit van projecten toeneemd
 • Ervaring met de Rams(sheep) methodiek
 • Ervaring met TCoO en LCC methode
 • Ervaring met EAM systemen

Organisatie

De Maintenance Engineer werkt binnen de afdeling Bouw & Onderhoud en rapporterd aan de Asset Manager. Opdrachtgever is een multifunctionele dienstverlener als het gaat om het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van technische installaties voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de utiliteit. Er wordt gewerkt aan integrale, multidisciplinaire kleine en middelgrote complexe projecten, die zich met name in het midden en noorden van Noord-Holland bevinden.

Aanbod

 • Een uitdagend project voor 36 uur/wk
 • Een Bekwaam netwerk;
 • Een werksfeer met een goede balans tussen eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en kennisdelen;
 • Up-to-date contracten die compliant zijn met de nieuwe wet DBA.

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.