Interim Senior Adviseur Techniek RAMS Vacature vervallen

 Terneuzen en Bergen op Zoom

 14 uur

Bekwaam zoekt een Interim Sr. Adviseur Techniek RAMS gezocht met brede ervaring met de uitvoering van complexe infrastructurele projecten (> 100 mio. EURO). Bij voorkeur bekend met werken binnen een bestuurlijke alliantie/samenwerking. Je komt te werken in een projectteam, dat conform de IPM systematiek zal worden ingericht. Het team staat voor de uitdaging de succesvolle realisatie van dit bijzondere project tot stand te brengen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Assistent Risicomanager RijnlandRoute

 De Haag

 32 uur

Lees verder

Coördinator Kabels en Leidingen

 Houten

 24 uur

Lees verder

Wat bieden wij jou?

Adviseren over alle vraagstukken m.b.t. RAMS van het project.

Wat verwachten wij van jou?

 • HBO – Bachelor;
 • Brede ervaring met de uitvoering van complexe infrastructurele projecten (> 100 mio. EURO);
 • Bij voorkeur bekend met werken binnen een bestuurlijke alliantie/samenwerking;
 • Ervaring met werkveld RAMS: minimum 5 jaar.

Competenties

 • Communicatief vaardig;
 • Pragmatische ingesteldheid;
 • Accuratesse;
 • Gedisciplineerd;
 • Teamplayer;
 • Flexibiliteit en pro-actieve ingesteldheid.

Organisatie

Nederland en Vlaanderen hebben in 2005 een verdrag gesloten over samenwerking op het gebied van beleid en beheer van het Schelde-estuarium. Naar aanleiding van dit verdrag, dat op 1 oktober 2008 inwerking is getreden, is de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC) opgericht.

De projectgroep Nieuwe Sluis Terneuzen is één van de werkgroepen binnen de VNSC. In de periode 2005-2008 werd in het kader van de Nederlandse MIRT-procedures een verkenningsfase uitgevoerd voor de verbetering van de maritieme toegankelijkheid van de Kanaalzone Gent-Terneuzen. Hierbij werden oplossingen verkend en bestudeerd voor de toekomstige problemen met het huidige sluizencomplex in Terneuzen, en de bestaande Westsluis in het bijzonder. Na de verkenning heeft er in de periode 2008-2011 nog nader onderzoek plaatsgevonden (No-Regret fase). Op basis van de resultaten van de verschillende studies uit deze verkenningsfase, werden onderhandelingen gevoerd tussen Nederland en Vlaanderen. De planuitwerkingsfase werd vanaf medio 2012 tot heden uitgevoerd. Voor de uitvoering ervan is een projectteam conform de IPM-systematiek (Integraal Project Management) ingericht. Doel van de planuitwerking is het opleveren van een aanbestedingsgereed dossier en het hebben van een Tracebesluit. Het Tracebesluit is in maart 2016 genomen en de marktbandering is in Q2 2016 ingezet. In 2015 is bovendien als beheersmaatregel op de tijdskritische planning van het project de overbruggingsfase gestart die enkele conditioneringswerkzaamheden in de planning naar voren haalt.
Nu hiermee de realisatiefase aanstaande is, hebben de Nederlandse en de Vlaamse opdrachtgevers hun gezamenlijke intenties voor deze fase en de daaropvolgende beheer en onderhoudsfase bevestigd in een Verdrag, dat in 2015 is ondertekend en sinds 1 maart in werking getreden. In de realisatiefase, die binnenkort van start zal gaan, wordt de Nieuwe Sluis gebouwd op basis van het Design & Construct (D&C) contract. Na de aanbesteding en gunning, voorzien in 2017, staat het projectteam, dat conform de IPM systematiek
zal worden ingericht, voor de uitdaging de succesvolle realisatie van dit bijzondere project tot stand te brengen. Voor de uitvoering van het project Nieuwe Sluis Terneuzen wordt expertise gezocht. Het projectteam werkt vanuit de VNSC locatie in Bergen op Zoom en de projectteamlocatie in Terneuzen. Flexibiliteit tussen beide locaties is t.e.m. 2017 een vereiste. Vanaf 2018 wordt enkel de projectlocatie in Terneuzen gebruikt en is de gevraagde flexibiliteit niet meer van toepassing. De uitwerking van het project volgt de Werkwijzer Aanleg 2.0 (Rijkswaterstaat) met als doel het invulling geven van uniform werken in en aan projecten, zowel op het niveau van algemene werkwijze, projectstructuur en projectorganisatie.

Aanbod

 • Je bent direct beschikbaar tot juni 2018 met optie tot verlenging tot juni 2022. Het aantal uren is 14 uur per week.
 • Een Bekwaam netwerk.

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.