Contractschrijver voor bij Rijkswaterstaat Vacature vervallen

 Tilburg en Roermond

 36 uur

Bekwaam is op zoek naar een Contractschrijver voor bij Rijkswaterstaat. Dagelijks werkt Rijkswaterstaat aan projecten om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren. Dat vraagt om slimme inkoopstrategieën en heldere contracten. Jij weet, als contractschrijver het projectteaam te adviseren om tot de juiste contractteksten te komen en verzorgt samen met het team voor een intergraal contract. Belangrijke punten hierbij zijn dat de contractteksten voldoen aan de randvoorwaarden die zijn meegegeven door stakeholders, de onderkende risico’s worden afgedekt en dat de raakvlakken tussen de verschillende onderdelen van het contract worden geborgd. Heb jij deze kennis en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder en reageer!

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Projectmanager N247 Bereikbaarheid Waterland

 Haarlem

 32 uur

Lees verder

Projectsecretaris Duurzaamheid

 Den Haag

 36 u p/w

Lees verder

Wat bieden wij jou?

Voor deze opdracht wordt je ingezet als contractschrijver binnen het Cluster A Natte Centrales. Als cluster A Natte Centrales verzorgen we het onderhoud van de bediencentrales Maasbracht met daarbij de sluiscomplexen en bruggen van de Maas en in Tilburg de bediencentrale voor diversen objecten in de vaarwegen van Noord Brabant en Limburg. Wij doen dit door aanleg- en onderhoudsprojecten te realiseren. Het betreft met name contracten met een sterke Industriële automatisering/ICT achtergrond in combinatie met elektrotechnische, werktuigbouwkundige en civiele aspecten. Op deze wijzen zorgen wij er voor dat onze netwerken beschikbaar zijn en blijven.

Binnen deze opdracht wordt je als contractschrijver binnen het Cluster A Natte Centrales ingezet op het contract TB3. In de voorbereidingsfase tot publicatie voorzie je de contractmanager van de benodigde adviezen en contractteksten om tot een integraal aanbestedings- en gunningsdosier te komen. Op deze wijze ondersteun je het team om tot een correcte en tijdige realisering van de aanbesteding van het contract TB3 te komen. Je adviseert hierbij onder andere over contractteksten,contract risico’s en de
raakvlakken tussen de verschillende onderdelen.

Tijdens de aanbestedingsfase adviseer en ondersteun je de contractmanager bij het beoordelen en beantwoorden van de vragen uit de Nota van Inlichtingen. Ook hierbij heb je een scherp oog voor de raakvlakken tussen de verschillende contracteisen van het contract, de herkomst van de eis en contract risico’s.

Wat verwachten wij van jou?

 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau met bij voorkeur een juridisch achtergrond;
 • ervaring met de voorbereiding van civiele en/of industriële
 • kennis van de relevante wet- en regelgeving en procedures;
 • bij voorkeur een inhoudelijke basisopleiding op het gebied van inkoop en contracten, (bijvoorbeeld NEVI 1);
 • aantoonbare kennis van ISO 9001, relevante informatiesystemen (Hummingbird, GRIP) en relevante contractmodellen, zoals D&C, prestatie- en ingenieursdienstencontracten;
 • basiskennis van onder andere aanbestedingswetgeving, risicomanagement, system engineering, projectbeheersing, kwaliteitsnormering en inkoopcontractering;
 • minimaal drie jaar relevante ervaring met het opstellen van aanbestedings- en gunningsdocumenten voor grote projecten met bijvoorkeur een grote industriële
 • automatiserings en elektrotechnisch en werktuigbouwkundige component;
 • je bent bekend met het inkoopproces, innovatieve contractvormen zoals prestatie- en D&C contracten;
 • je kunt projectmatig werken en je hebt bij voorkeur kennis van het IPM-model.

Organisatie

Rijkswaterstaat (RWS) is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. PPO werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met uitdrukkelijke aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie. Zo dragen we actief bij aan de waterveiligheid van Nederland, doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen uit ons areaal. Samen met marktpartijen werken we innovatieve ideeën uit en passen die toe in onze projecten.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

Aanbod

 • Initieel loopt de opdracht van 01-01-2019 tot en met 31-12-2019
 • Deze functie is voor 36 uur per week.
 • Verlenging 3x maximaal 12 maanden na afloop intiele opdracht

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.