Senior Adviseur Contractmanagement

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
01 maart 2023
Einddatum:
31 december 2023
Dienstverband:
ZZP
Locatie:
's-Gravenhage
Aantal uur:
24 u p/w
Opdrachtgever:
Provincie Zuid Holland
Tarief:
€95 per uur
 • Grote programma's en projecten
 • Diverse terreinen van natuur tot verkeer en vervooer
 • Samenwerkingen met diverse overheden

In de rol van Adviseur Risicomanager ben jij verantwoordelijk voor het ondersteunen op het brede pallet van Projectbeheersing. Ga jij aan de slag bij deze interessante opdrachtgever en werk je samen met diverse overheden zoals waterschappen, rijksoverheid en gemeente?

Wat ga je doen?

Jouw rol is om zorg te dragen voor de doorontwikkeling van het risicomanagement binnen de infrastructurele projecten. Je opereert hierbij op operationeel, tactisch en strategisch niveau en kunt moeiteloos tussen deze niveaus schakelen. Ook sla je bruggen tussen de drie niveaus, waardoor het risicomanagementsysteem binnen de infrakolom als geheel optimaal gaat functioneren.

Op strategisch niveau zorg je ervoor dat de kaders ten aanzien van de uniforme systematiek risicoreservering adequaat uitgevoerd worden. Je bent kritische sparringpartner voor de  Pojectleider/Behandelend Ambtenaar en voorziet hem/haar van de relevante sturingsinformatie vanuit het risicomanagement. Bij het uitvoeren van je werkzaamheden opereer je volgens de principes van integrale projectbeheersing, waarbij je te allen tijde rekening houdt met projectplanningen en -financiën.

In het drie lijnen defensiemodel fungeer je in de eerste lijn als aanjager. Dit houdt in: je initieert, voert uit, en monitort het operationele risicomanagement en stuurt bij waar nodig. De functie beperkt zich tot infrastructurele projecten. Je legt verbindingen met het concernbrede opdrachtteam Doorontwikkeling risicomanagement, die de regie voert over de implementatie van de systematiek risicoreserveringen. Je opereert in een risicomanagementteam en werkt nauw samen met de andere leden van het team. Je hebt hierbij een coachende rol. Binnen KCIP draag je actief bij aan een uniforme werkwijze en kwaliteitsverbetering. Een van de taken is het leveren van sturingsinformatie (in samenwerking met de planner en projectbeheerser) aan de projectmanager, waarbij je ook een signaleringsfunctie hebt.

Waar ga je werken?

De afdeling Projecten en Programma's (APP) verzorgt het management van grote programma's en projecten op het terrein van natuur, water, gebiedsontwikkeling, milieu en verkeer en vervoer. Projecten worden opgavegericht georganiseerd en projectleiders stemmen vragen van de buitenwereld (van waterschappen en gemeenten tot de rijksoverheid) af met hun collegae binnen de afdeling om op deze wijze initiatieven uit de maatschappij en van lagere overheden te ondersteunen. De provincie heeft zowel een initiërende rol als een uitvoerende rol. Om deze taak te vervullen is de afdeling verdeeld in drie projectenbureaus en een kenniscluster integrale projectbeheersing. Het Kenniscluster Integrale Projectbeheersing (KCIP) is verantwoordelijk voor de advisering en ondersteuning op het brede terrein van projectbeheersing. Het kenniscluster richt zich op de integrale aanpak van risicomanagement, kostendeskundigheid, financiële beheersing en projectplanning.

Wat breng je mee?

Je hebt:

 • Minimaal een Hbo-diploma behaald;
 • Minimaal een opleiding en/of certificaat risicomanagement behaald;
 • Minimaal zeven (7) jaar aantoonbare werkervaring in de rol van adviseur risicomanagement of een soortgelijke rol;
 • Aantoonbare werkervaring met het werken in integrale beheerteams;
 • Aantoonbare werkervaring met risicomanagement van infrastructurele projecten.

Wat bieden wij jou?

 • Een tarief van maximaal €95,00 voor jou.
 • Project tot eind 2023.
 • Hybride werken.
 • Modelovereenkomst van de Bovib.
 • Functie is geschikt voor een ZZPer.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.