Omgevingsmanager - Bouwteamfase en Realisatiefase

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
15 juli 2024
Einddatum:
14 juli 2025
Dienstverband:
Tijdelijk
Locatie:
Zoetermeer
Aantal uur:
24 uur per week
Opdrachtgever:
Zoetermeer
Tarief:
€95 - €100 per uur
 • Maatschappelijke impact stedelijke ontwikkeling
 • Stakeholder engagement
 • Werken binnen lokale overheidsinstelling

 

Ben jij een ervaren Omgevingsmanager met een passie voor stedelijke ontwikkeling? Voor het ambitieuze project Centraal Park in Zoetermeer zijn we op zoek naar een gedreven professional die het verschil kan maken. Sluit je aan bij het team en speel een cruciale rol in de realisatie van een toekomstbestendige en hoogwaardige leefomgeving. Grijp deze kans om maatschappelijke impact te creëren en draag bij aan de visie van Binnenstad 2040!

Wat ga je doen?

Het programma Binnenstad visie 2040 is een van de gebiedsontwikkelingen van de gemeente Zoetermeer en bestaat uit negen deelgebieden. Voor deelgebied 6B (Dobbe) - project Centraal Park is een ervaren Omgevingsmanager nodig. Binnen het bouwteam "Centraal Park" stuur je aan en draag je bij aan het succesvol afronden van de bouwteamovereenkomst. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en borgen van de maatschappelijke uitdaging en het geven van de juiste sturing op het maatschappelijk belang, gezien de locatie.

Je werkt intensief samen met de projectmanager, technisch projectleider, (senior) directievoerder, junior directievoerder en toezichthouders. Daarnaast ben je sparringpartner van de Omgevingsmanager van de aannemer en contactpersoon voor diverse stakeholders, zoals bewoners en ondernemers. Als Omgevingsmanager zorg je ervoor dat er draagvlak is en blijft gedurende de uitvoering en grijp je in wanneer nodig, samen met de directievoerder.

In tegenstelling tot de andere deelgebieden, zijn er in deelgebied 6B geen woningbouwopgaven; de werkzaamheden zijn hoofdzakelijk civieltechnisch. Het project Centraal Park bestaat uit twee hoofdprocessen: de bouwteamfase en de realisatiefase. Tijdens de bouwteamfase wordt het ontwerp samen met de aannemer op bepaalde onderdelen geoptimaliseerd en goedgekeurd door de assetspecialisten van de gemeente. Meer informatie over het project is te vinden op www.binnenstad-zoetermeer.nl.

Als Omgevingsmanager 

 • Functioneer je als intermediair tussen de projectorganisatie en stakeholders en biedt je ondersteuning in de inspraak- en participatietrajecten;
 • Stel je strategische omgevingsanalyses op voor diverse projecten;
 • Signaleer je proactief kansen in de omgeving die invloed kunnen hebben op jouw projectgebied;
 • Ben je actief in contact met stakeholders en project- en programmamanagers en zorg je er voor dat iedereen tijdig op de hoogte is van de juiste informatie via de daarvoor bestemde kanalen en je weegt hierin de verschillende belangen af;
 • Geef je in samenwerking met de communicatieadviseur advies aan project- en programmamanagers, management en bestuur over communicatiemiddelen, voorlichtings- en PR-activiteiten, het inspraakproces en bestuurlijke vaststelling; 
 • Draag je bij aan de verdere professionalisering en interne organisatie van het Omgevingsmanagement binnen de gemeente Zoetermeer.

Waar ga je werken?

Bij de gemeente Zoetermeer werkt iedereen met volle overtuiging aan de ontwikkeling van de stad, door heldere keuzes te maken en verbindingen te leggen. Ze zijn trots op de resultaten van vandaag en bouwen aan die van morgen. Samen, op een open en flexibele manier, creëren ze oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, groot en klein, voor de stad en haar inwoners.

De afdeling Stadsbeheer streeft naar de kwaliteit van de leefomgeving en het duurzame onderhoud van de openbare ruimte, binnen de door de Raad vastgestelde normen en tegen minimale maatschappelijke kosten. Als integrale beheerorganisatie binnen de directie Stad, is Stadsbeheer verantwoordelijk voor beleid, planning en uitvoering van onderhoudsactiviteiten.

Dagelijks levert Stadsbeheer een breed scala aan diensten, van boomverzorging en straatvegen tot openbare verlichting en rioolbeheer. Team Ontwerp & Realisatie, een ambitieus en betrouwbaar team, levert uitstekende ingenieursdiensten en werkt samen met betrokken partijen aan een hoogwaardige en toekomstbestendige leefomgeving in Zoetermeer.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo studie;
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare (werk)ervaring als Adviseur Gebiedsontwikkeling of als Omgevingsmanager;
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare (werk)ervaring binnen een lokale overheidsinstellingt;
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare (werk)ervaring met het organiseren van inspraak- en participatietrajecten binnen complexe gebiedsontwikkelingen;
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare (werk)ervaring met projecten in de openbare ruimte in de realisatiefase;
 • Je bent geregistreerd bij Mediator federatie Nederland (MfN) met minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als mediator.

Als persoon ben je in staat om goed te kunnen samenwerken met anderen en diverse belangen, je neemt gemakkelijk het voortouw, je bent omgevingsbewust en sterk in organiseren. Verder ben je resultaatgericht en kun je knopen doorhakken. 

Wat bieden wij jou?

 • Een langdurige opdracht voor minimaal 12 maanden;
 • Er bestaat de kans dat de opdracht zal worden verlengd;
 • Gemiddelde inzet van 24 uur per week;
 • Een uurtarief van €100;
 • Een grote mate van maatschappelijke impact door bijdrage aan de stedelijke ontwikkeling van de gemeente Zoetermeer. 

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 28 juni tussen 13.00 en 15.00 uur. Voor deze opdracht is het aanvragen van een VOG nodig.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.