Manager Projectbeheersing

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
01 december 2022
Einddatum:
30 november 2023
Dienstverband:
Tijdelijk
Locatie:
Utrecht
Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Tarief:
€82 - €92 per uur

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat Zuid Nederland? Cluster PPO wil zich versterken met een Manager Projectbeheersing.

Wat ga je doen?

Als Manager Projectbeheersing portfolio ben je de strategisch adviseur van het portfolio en coördinator van de Advies- en Voorbereidingskolom (AVK). Je bent de spelverdeler in het OG-ON-proces met de regio die zorg draagt voor de coördinatie van binnenkomende projectopdrachten vanuit de regio. Je bent voor alle opdrachtgevers het centrale aanspreekpunt voor opdrachten die bij PPO uitgevoerd gaan worden. Binnen je rol draag je er zorg voor dat de opdrachten op een efficiënte manier beoordeeld worden op maakbaarheid. Je doet dit in nauwe afstemming met de stakeholders van de van de verschillende PPO-cluster. Daarnaast zorg je ervoor dat een advies aan het portfolio wordt voorbereid voor de binnenkomende opdrachten. Dit doe je vanuit verschillende perspectieven zoals heldere scope, beschikbaar budget, minderhinder, inkoopmogelijkheden, efficiency, gewenste planning en beschikbare capaciteit.

Waar ga je werken?

De Advies- en Voorbereidingskolom (AVK) is samengesteld uit medewerkers vanuit de betrokken cluster van het portfolio om de betrokkenheid van en samenwerking met de clusters te borgen. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het proces en de integrale benadering.

Je bent als MPB-er binnen het portfolio ook verantwoordelijk voor het sturen op de productieplanning op portfolioniveau en daarover periodiek verantwoording en advies te geven aan het portfolio. Daaraan gekoppeld wordt ook verwacht dat je op basis van de planning de sturing op capaciteit verder ontwikkeld.

Naast deze rol zal je ook ingezet worden binnen één of enkele clusters. In deze rol lever je adviezen over strategische aspecten van de opzet, ontwikkeling, organisatie en uitvoering van projecten en ben je mede verantwoordelijk voor de effectieve leiding en planning van het cluster en projecten en voor een efficiënte inzet van middelen. De toegekende budgetten, projectkwaliteit en de projectvoortgang zijn bij jou in goede handen. Ook zorg je ervoor dat de samenhang en het aanvullende karakter van het cluster ontwikkeld en bewaakt wordt.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt beschikt minimaal over een afgeronde WO-master-opleidin;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met integrale projectbeheersing en met het aansturen van teams;
 • Je hebt kennis van en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het projectmanagement van infrastructurele projecten in een bestuurlijk en technisch omgeving. De systematiek van integraal projectmanagement is je bekend.
 • Je hebt kennis van en ervaring met systemen, methodieken, normen en richtlijnen op het gebied van projectbeheersing.
 • Je hebt inzicht in de opbouw en organisatie van Rijkswaterstaat en de opbouw en functionele verhoudingen binnen de organisatie in de keten van PPO Zuid-Nederland;
 • Je hebt tenminste 5 jaar kennis van en ervaring met assetmanagement, onderhouds- / prestatiecontracten en ervaring met het werken in multidisciplinaire contracten;
 • Je hebt tenminste 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met het aansturen van marktpartijen en Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB);
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met Primavera P6.

Wat bieden wij jou?

 • Een werkweek tot 36 uur per week;
 • Een inzet van periode 1 december 2022 tot 30 november 2023 (optie 4x 1 jaar verlenging;
 • Uurtarief tot €92,- per uur all-in.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.