Contractmanager

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
01 december 2022
Einddatum:
31 augustus 2023
Dienstverband:
ZZP
Locatie:
Amsterdam
Aantal uur:
24 - 36 uur/week
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Tarief:
€80 - €100 per uur
  • 24 - 36 uur
  • HBO+
  • Amsterdam

Wil jij werken bij de Gemeente Amsterdam? Team Inkoop en Advies wil zich versterken met een Contractmanager Samenwerkingsovereenkomsten.

Wat ga je doen?

Je beheert en bewaakt de uitvoering van een mede door jou opgestelde raamovereenkomst. Hierbij vorm je dé schakel tussen de verschillende afnemers binnen de gemeente, de interne opdrachtgever en de samenwerkings- of raamcontractpartner. Onder jouw toeziend oog leveren de samenwerkingspartners wat is afgesproken. Je pakt diverse operationele taken op rondom het managen van de raamovereenkomst. Zo begeleid je het betrokken projectteam en de aannemer tijdens hun eerste gesprek en draag je hier bij aan wederzijds begrip en draagvlak. Ook zie je toe op een consequente toepassing van de taken en verantwoordelijkheden van verschillende directievoerders en toezichthouders.

Je bewaakt tijdens het hele inkoopproces, dus van de pre-contractfase tot en met de uitvoering van de overeenkomst, de interne belangen. Proactief signaleer je hierbij behoeftes, kansen en eventuele verbetermogelijkheden. Jouw doel? Het realiseren van de doelstellingen van zowel de gemeente als de aannemer(s). Je stuurt actief op de voor de overeenkomst vastgestelde kritische prestatie-indicatoren. Daarnaast houd je de opdrachtgever middels periodieke rapportages goed op de hoogte van de prestaties van de aannemer(s). Je denkt mee over het inrichten van efficiënte werkprocessen en het maken van heldere werkafspraken, een zet je zo in voor kwaliteitsborging binnen je werkterrein.

Opdracht

Als contractmanager voor team Inkoop en Advies werk je op de samenwerkingsovereenkomsten Verhardingen. In de rol van implementatiemedewerker draag je zorg voor de implementatie van de SOK gedachte en ben je verantwoordelijk voor het managen van een aantal percelen van de samenwerkingsovereenkomst. De huidige SOK en Verhardingen verlopen eind mei 2023 en worden op dit moment opnieuw aanbesteed. De verwachting is dat de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met de nieuwe marktpartijen in januari/februari 2023 zullen worden gesloten.

De opdracht omvat het als raamcontractmanager afsluiten van de huidige samenwerkingsovereenkomsten Verhardingen en met als eindresultaat een kennisoverdrachtsdocument aan de staande organisatie en aansluiting op de nieuwe SOK. Deze gevraagde expertise en kennis is op dit moment niet beschikbaar binnen het Ingenieursbureau. Omdat de projectduur een beperkte periode omvat en deze expertise niet gemakkelijk te werven is, is de verwachting dat deze positie alleen in te vullen is via detachering en ZZP-ers.

Waar ga je werken?

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies(stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een hbo+ niveau en minimaal een relevant hbo-diploma;
  • Je hebt ruime ervaring met het opstellen en begeleiden van raamovereenkomsten voor beheer- & onderhoudsopgaven en met de ondersteunende processen;
  • Je hebt affiniteit met de grond-, weg- en waterbouwsector;
  • Je hebt kennis van inkoop en de UAV en/of UAV-GC.

Wat bieden wij jou?

  • Een werkweek van 24 - 36 uur per week;
  • Een inzet van periode 1 december 2022 tot 31 augustus 2023;
  • Uurtarief tot €100,- per uur all-in.

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.