Adviseur Contracten Planfase VenR Stuwen Maas

Deze vacature is vervuld.

Startdatum:
01 augustus 2024
Einddatum:
17 juli 2025
Dienstverband:
Tijdelijk
Locatie:
Roermond
Aantal uur:
24 uur per week
Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Tarief:
€95 - €100.75 per uur
 • Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland
 • Toonaangevend project met grote impact
 • Werken in een deskundig en gedreven team

Wil jij als Adviseur Contracten een cruciale rol te spelen in het project Vervanging en Renovatie (VenR) Stuwen Maas? Dit project richt zich op het vernieuwen of renoveren van zeven bijna honderd jaar oude stuwen in de Maas, die hun levensduur naderen. Als Adviseur Contracten ben jij verantwoordelijk voor de planfase B van dit project, waarbij je jouw expertise inzet om samen met marktpartijen en ingenieursbureaus de beste contractuele oplossingen te realiseren.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Contracten voor planfase B van het VenR Stuwen Maas-project heb je een cruciale rol. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van contracten en aanbestedingsdossiers, waarbij je zorgt voor duidelijke en juridisch correcte documenten die de basis vormen voor de samenwerking met marktpartijen en ingenieursbureaus. Samen met de contractmanager en inkoopadviseur bepaal je de beste contractvormen en stel je een gedetailleerd inkoopplan op. Daarnaast ondersteun je bij het opstellen van het contractbeheersplan en houd je toezicht op de naleving van de contractuele afspraken.

Planfase B van het project bestaat uit drie belangrijke stappen. Eerst inventariseer en analyseer je alle relevante gegevens om de huidige staat van de stuwen te bepalen. Vervolgens werk je samen met deskundigen en belanghebbenden om mogelijke oplossingen voor de vervanging of renovatie van de stuwen te bepalen. Tenslotte weeg je de verschillende oplossingen af en kom je met een gedegen advies over de beste aanpak voor de stuwen. 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag binnen het cluster Watermanagement en Contracten van Rijkswaterstaat. Dit cluster is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van contracten en waterinfrastructuurprojecten. Het team, bestaande uit experts op het gebied van contractmanagement, waterbouw en projectmanagement, werkt samen aan de instandhouding en verbetering van de Nederlandse waterwegen en waterwerken. Het doel is om een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland te waarborgen. Binnen het cluster ligt de focus op innovatie, duurzaamheid en samenwerking met externe partners. Jouw rol binnen dit team zal essentieel zijn voor het succes van grote infrastructurele projecten zoals het VenR Stuwen Maas-project.

Wat breng je mee?

 • Minimaal 5 jaar ervaring met contractaangelegenheden van grote/complexe infrastructurele projecten, inclusief het opstellen van contracten en contractadvies;
 • Minimaal een opleiding op hbo-niveau.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met Systeemgerichte Contract Beheersing (SCB);
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met geïntegreerde contractvormen, uitbesteding van ingenieursdiensten en planstudieprojecten;
 • Beschikking over de volgende competenties en vaardigheden: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, doorzettingsvermogen, plannen en organiseren, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en accuratesse.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie bij een vooraanstaande organisatie die werkt aan de toekomst van Nederland;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken;

Direct solliciteren

Solliciteren met CV Solliciteren zonder CV

Voeg jouw CV toe

Selecteer jouw CV

Jouw gegevens

Jouw gegevens

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dennis. Hij helpt je graag verder.