Senior Adviseur Werktuigbouwkunde Vacature vervallen

 Middelburg/Goes/Terneuzen/Vrouwenpolder

 36 uur

Bekwaam is zoekt een Technische Adviseur Werktuigbouwkundige. Wil jij bijdragen aan het onderhoud van de Oosterscheldekering? En van het sluizencomplex van Terneuzen, dat in een van de drukst bevaren wateren ter wereld ligt? Heb jij ervaring met het geven van adviezen met betrekking tot werktuigbouwundige aspecten die komen kijken bij nieuwbouw, renovaties en het onderhoud. Schrik je daarbij niet terug voor veel verantwoordelijkheid? Bel op 076-2050888.

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Contractmanager Maastunnel

 Rotterdam

 20-24 u p/w

Lees verder

Adviseur Planningsmanagement Den Bosch

 Den Bosch

 -

Lees verder

Wat bieden wij jou?

Als Technisch Adviseur draag je vanuit jouw vakgebied bij aan het onderhoud van de wereldberoemde Deltawerken in de Zeeuwse wateren. Je adviseert binnen het technisch team over (meerdere) projecten op het gebied van nieuwbouw, renovaties en het onderhoud van werktuigbouwkundige aspecten in het areaal. Je doet technisch uitdagend en verantwoordelijk werk dat het brede vakgebied van mechanical-engineering bestrijkt en werkt met complexe systemen. Ook adviseer je het management bij complexe strategische vraagstukken.

Je geeft adviezen op basis van je inhoudelijke expertise en zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van ontwerp, effecten of techniek in het project worden toegepast. Ook stel je uitgangspuntennotities, systeemspecificaties en kostenramingen op. Je toetst ontwerpen op kwaliteit en evalueert en toetst de werkzaamheden aan de opdracht en aan overige gemaakte afspraken. Je legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt oplever- en afleverdossiers. Verder signaleer je risico’s en afwijkingen en denk je mee over passende oplossingen. Je werkt mee in één of meerdere projectteams of projectoverstijgend in een pool van inhoudelijke deskundigen. Resultaten leg je vast in  rapportages en als inhoudelijk specialist treed je op bij eventuele claims en geschillen.

Je expertise is in- en extern gericht. Als vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat kun je meedraaien in technische werkgroepen en vakoverleggen binnen de branche. Je weet in een vroeg stadium betrokken stakeholders te beïnvloeden. Verder zorg je voor afstemming van de inzet en kwaliteit van de verschillende expertises en disciplines. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en deelt je kennis met collega’s binnen het projectteam. Je denkt mee over verbetering van kaders, werkwijzen en standaarden binnen de organisatie en draagt bij aan de ontwikkeling van kennis op het vakgebied. En je bent inhoudelijke vraagbaak voor collega’s en coacht anderen.

Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Je draagt bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten. Bij RWS werken we volgens onze kernwaarden RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO Werktuigbouwkunde, met een pre voor een WO-opleiding Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt een adviseuropleiding afgerond of aantoonbare ervaring op het gebied van advisering.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van ontwerp van werktuigbouwkundige installaties van beweegbare bruggen, sluizen en/of stuwen.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring op het gebied van uitvoering van nieuwbouw en onderhoud van werktuigbouwkundige installaties van beweegbare bruggen, sluizen en/ of stuwen.
 • Je hebt relevante kennis van besturing en aandrijving van werktuigbouwkundige installaties;
 • Je hebt aantoonbare kennis van relevante methodieken zoals bijvoorbeeld RAMS, System Engineering en FMECA.
 • Je hebt aantoonbare kennis kennis van relevante normen en richtlijnen op het gebied van werktuigbouwkunde.
 • Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn. (bijv. Relatics, BIM, CAD, DMS).
 • Je kunt goed plannen en organiseren en innovatief handelen.
 • Je bent organisatiesensitief en kunt goed een oordeel vormen.

Competenties

 • Resultaatgericht;
 • Nauwkeurig en gestructureerd;
 • Klantgerichtheid;
 • Communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk);
 • Teamplayer;
 • Integer;
 • Overtuigingskracht;
 • Netwerker;
 • Innovatief handelen.

Organisatie

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

PPO is een organisatie die programma’s en projecten realiseert, en daarbij intensief samenwerkt met anderen en zijn resultaten elke dag verbetert. Het publiek, de politiek en onze interne en externe partners merken dat en waarderen ons als effectieve en efficiënte projectmanager, intern opdrachtnemer en extern opdrachtgever met hoogwaardige kennis en ervaring.

PPO voert de productieopgave van RWS uit in opdracht van de regio’s. PPO doet dit voor programma’s, D&C projecten die kleiner zijn dan circa 65 miljoen euro, prestatiecontracten en overige onderhoudsprojecten.

PPO werkt nauw samen met het organisatieonderdeel Grote projecten en onderhoud (GPO). Beiden zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.

Aanbod

 • 36 uur per week
 • Tijdelijke opdracht tot uiterlijk 31-12-2018

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.