Manager Projectbeheersing Waternet Vacature vervallen

 Amsterdam

 32-36 uur

Bekwaam zoekt een Interim Manager Projectbeheersing. De Manager Projectbeheersing wordt op twee projecten ingezet, namelijk ”De Nieuwe N200” en ”Dijkvernageling Ringdijk Watergraafsmeer”. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een ordentelijk financieel beheer van de projecten. Ben jij resultaatgedreven, ondernemend en verbindend en kun je goed plannen? Meer weten? Lees dan snel verder!

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Projectondersteuner A27 Houten-Hooiploder

 Den Bosch

 -

Lees verder

Senior Programmeur Assetmanagement Verhardingen

 Omgeving Amsterdam

 36 uur

Lees verder

Wat bieden wij jou?

De Manager Projectbeheersing is verantwoordelijk voor het opzetten van de projectbeheersing en het bijhouden van, en adviseren over de projectbeheersing. Denk aan tijd, geld, risico’s, informatie en kwaliteit. Daarnaast ondersteunt en adviseert de Manager Projectbeheersing de Projectmanager bij het aansturen van het project, fungeert hierbij als spil en sparringpartner in het projectteam en monitort en rapporteert over de voortgang van de projecten.
De Manager Projectbeheersing wordt ook verantwoordelijk voor de projectbrede voortgangsrapportages aan de (vier) opdrachtgevers, het kwaliteitsmanagement en de documentbeheersing.

De manager wordt onderdeel van het (IPM)kernteam van het project en is inhoudelijk sterk betrokken in het project, heeft een integraal overzicht en weet waar de prioriteiten liggen.

De manager projectbeheersing stuurt bij het project “de nieuwe N200” rechtstreeks een Planner, een Risicomanager en een Projectcontroller aan.

De Manager Projectbeheersing is een prettige collega om mee samen te werken. Is analytisch ingesteld, kan goed organiseren en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk). Hij/zij is gewend om binnen een strak tijdschema te werken en is in staat om vanuit resultaatgerichtheid snel te schakelen van inhoud naar proces. Hij/zij heeft een proactieve en zelfstandige werkhouding, beschikt over een helicopterview en “hands-on-mentaliteit”. Daarnaast is de Manager Projectbeheersing organisatie- en politieksensitief, een risico- en kansendenker en als netwerker actief in onder andere het opzoeken van de IPM-raakvlakken.

De Manager Projectbeheersing wordt op twee projecten ingezet, namelijk ”De Nieuwe N200” en ”Dijkvernageling Ringdijk Watergraafsmeer”.

Project ”De Nieuwe N200”
Inzet 32 uur per week tot en met 1e kwartaal 2019. Voor dit project zijn Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet opdrachtgever. Het project heeft een hoge complexiteit en bevat momenteel 10 scopeonderdelen. Het betreft onder andere de volledige herprofilering van de N200 tussen Halfweg en de A10 West alsmede de vervanging van 9 km. drinkwatertransportleidingen, het herinrichten van de wegen en vernieuwen van de boezembruggen in Halfweg. Gezien de omvang en complexiteit van het project is er behoefte aan de inzet van een Manager Projectbeheersing die een van de rolhouders wordt in een samengesteld Integraal Project Management Model (IPM) projectteam waarin de rollen worden ingevuld door medewerkers van Rijkswaterstaat en Waternet.

Pilotproject Dijkvernageling Ringdijk Watergraafsmeer
Inzet 4 uur per week tot en met 3e kwartaal 2017. Dit project is een door het HWBP gesubsidieerd project waarbij het Waterschap Amstel Gooi en Vecht optreedt als feitelijk opdrachtgever. Binnen dit project wordt met een innovatieve dijkversterkingstechniek, de JLD-Dijkstabilisator, een nieuwe stap gezet om te komen tot een volledige acceptatie. Met het uitvoeren van deze pilot wordt de Ringdijk Watergraafsmeer versterkt met een kansrijke innovatieve dijkvernagelingsmethode. Tijdens dit project worden een aantal onderzoeksvragen beantwoord. Bij een goed resultaat kan de methode worden uitgerold bij andere grote dijkversterkingsprojecten in Nederland. Bij dit team wordt gewerkt in een hybride IPM projectteam met een Projectmanager, een Technisch Manager en een Omgevingsmanager.

Wat verwachten wij van jou?

 • een HBO en/of WO opleiding afgerond in de richting Techniek, Bedrijfseconomie of (Technische) Bedrijfskunde.
 • in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) op het gebied van met projectadministratie (in een complexe omgeving).
 • in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) op het gebied van projectmanagement conform het Integrale Project Management Model (IPM-model) bij infrastructurele projecten.

Competenties

 • Klant- en resultaatgerichtheid;
 • Proactief;
 • Strategisch denken (in scenario’s);
 • Samenwerken;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Overtuigingskracht;
 • Communicatieve vaardigheden (mondeling & schriftelijk);
 • Omgevingsbewustzijn;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Integriteit.

Organisatie

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met de klanten zorgt Waternet voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

Aanbod
De gevraagde kandidaat is voor 36 uur per week beschikbaar tot en met 3e kwartaal 2017. En beschikbaar voor 32 uur per week tot en met 1e kwartaal 2019.

 • een combinatie van uitdagende projecten;
 • een Bekwaam netwerk en team met specialisten waarbinnen je de producten kunt realiseren;
 • een werksfeer met een goede balans tussen eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en kennisdelen;
 • up-to-date contracten die compliant zijn met de nieuwe wet DBA.

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.