Interim Manager Projectbeheersing Vacature vervallen

 Roermond

 18 uur

Bekwaam zoekt een Interim Manager Projectbeheersing. Je komt te werken binnen middelgrote integrale projecten met een gemiddeld afbreukrisico op politiek-bestuurlijk of technisch-veiligheidkritisch gebied. Door het aansturen van de projectbeheersprocessen zorg jij dat het projectteam grote, multidisciplinaire, complexe projecten of een samenstel van projecten gestructureerd kan beheersen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Technisch Manager 24-uurs Centrale Bediening

 Haarlem

 12 tot 20 u p/w

Lees verder

Senior Kostendeskundige Grote Projecten

 Houten

 24 uur

Lees verder

Wat bieden wij jou?

Als manager projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor de sturing op het integrale projectbeheersingsproces. Je werkt binnen middelgrote integrale projecten met een gemiddeld
afbreukrisico op politiek-bestuurlijk of technisch-veiligheidkritisch gebied. Door het aansturen van de projectbeheersprocessen zorg jij dat het projectteam grote, multidisciplinaire, complexe projecten of een samenstel van projecten gestructureerd kan beheersen. Hiervoor zorg je voor het inventariseren, analyseren, vaststellen en monitoren van beheersmaatregelen op het totale (project)beheersingsproces. Je zorgt dat volledige en juiste managementinformatie tijdig wordt aangeleverd. Ook zorg je dat de standaarden, kaders en normen in het project voor je eigen vakgebied worden toegepast.
Je adviseert de projectmanager en de andere IPM-rolhouders over de opzet, kwaliteit en werking van hun managementsystemen en beheersingsdocumenten. Uniformiteit staat daarin voorop. Op basis van jouw adviezen worden beslissingen over beheersmaatregelen genomen. Je let scherp op projectrisico’s. Signaleer je onverantwoorde projectrisico’s? Dan trek je direct aan de bel bij de opdrachtgever als het gaat om de scope. Of bij de verantwoordelijk vakdirecteur als het gaat om inhoud en kwaliteit. Je durft kritisch te zijn en bent een onafhankelijke sparringpartner voor de projectleider. Je bent verantwoordelijk voor de effectieve leiding en planning van projecten en voor een efficiënte inzet van interne en externe IPM-(top)rolhouders, projectmedewerkers en middelen. Je maakt het verloop van het project voorspelbaar. Je signaleert meerjarige projectbeheerseffecten van het project, maakt ze inzichtelijk en adviseert hierover aan de projectmanager.

Je stuurt de adviseurs projectbeheersing aan. Onder jouw bezielende leiding onderkent en onderschrijft iedereen binnen het projectteam het belang van projectbeheersing. Via de projecten vertegenwoordig je Rijkswaterstaat op operationeel-tactisch niveau. Daar voel je je lekker bij. Je bouwt en onderhoudt een netwerk met relevante contacten en je weet betrokken stakeholders in een vroeg stadium te beïnvloeden.

Je maakt je sterk voor de verbetering en standaardisering van het vakgebied projectbeheersing. Je stuurt op kwaliteitsborging en deelt actief kennis en ervaringen op het vakgebied binnen Rijkswaterstaat. Je zorgt dat de PDCA-cyclus wordt toegepast en dat verbeteringen ook echt worden aangestuurd. Je bent inhoudelijk vraagbaak en coach. Doorlopend zorg je voor afstemming met andere IPM-disciplines binnen het project.

Wat verwachten wij van jou?

 • werk- en denkniveau WO
 • een afgeronde opleiding of certificaten.
 • kennis van SE en SCB en basiskennis RAMS en AM.
 • kennis van projectbeheersingsaspecten.
 • kennis van (complexe) contractvormen.
 • kennis van Sneller & Beter en integrale veiligheid.
 • gedegen kennis van risicomanagement en projectbeheersing.
 • kennis van relevante projectmanagementmethoden en -technieken.
 • kennis van de totale werkwijze aanleg en onderhoud.
 • kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn.
 • 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaring met integrale projectbeheersing binnen middelgrote integrale projecten.
 • 3 tot 5 jaar relevante ervaring in het leidinggeven aan teams.
 • een opleiding gericht op het IPM-model en een (IPM)rolspecifieke opleiding.

Competenties

 • Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend
 • Plannen en Organiseren
 • Voortgangscontrole
 • Motiveren
 • Anticiperen

Aanbod

Je bent snel beschikbaar tot eind 2017. Het aantal uren is 18 uur per week.

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.