Assetmanager Rijksvastgoedbedrijf Vacature vervallen

 Den Haag

 36 uur

Bekwaam zoekt voor het Rijksvastgoedbedrijf een assetmanager. Deze draagt zorg voor het tactisch vastgoedmanagement binnen een regio en treedt namens het Rijksvastgoedbedrijf als eigenaar op voor die portefeuille. De assetmanager vertaalt de kaders van het masterplan naar de panden in de portefeuille en draagt de zorg voor het tactisch/operationeel relatiemanagement, waaronder het intakeproces en de vraagbaakfunctie rondom de dienstverlening van het Rijksvastgoedbedrijf. Herken je jezelf in deze rol? Bel ons op 076 2050888.

Andere mogelijkheden

Helaas is deze vacature vervult, kijk hieronder voor actuele vacatures

Contractmanager GOP Regionale Waterkeringen

 Houten

 24 u p/w

Lees verder

Adviseur Industriële Automatisering

 Groningen

 36 u p/w

 €114 per uur (incl marge Bekwaam)

Lees verder

Wat bieden wij jou?

De assetmanager heeft inhoudelijk een grote rol onder, verantwoordelijkheid van de portefeuillemanager, in de initiatief/dialoogfase van een project vanaf de projectbrief tot en met projectopdracht voordat de verantwoordelijkheid overgaat naar een projectmanager. Jaarlijks verzamelt hij/zij alle klantvragen en onderhoudsplannen en stemt deze af met de klant en/of portefeuillemanager tot een behoefteplan en Meerjaren Onderhouds- en Investeringsplan. Na overdracht neemt de assetmanager deel aan het projectteam als eigenaar van het object.

De assetmanager vervult de eigenaarrol en heeft diverse taken en rollen in de huisvestingsketen binnen het Rijksvastgoedbedrijf. Hierin onderscheiden we vijf hoofdtaken;

 1. Intake van klantvragen tot en met de dialoogfase (projectopdracht);
 2. Eerstelijns klantcontacten;
 3. Inhuur-/en verhuurcontracten;
 4. Voorbereiding afstoot en wederoplevering;
 5. Eigenaarrol.

Wat verwachten wij van jou?

 • Aantoonbaar universitair werk- en denkniveau op het gebied van vastgoedmanagement.
 • Bij voorkeur een MRE is een pré.
 • Affiniteit met en kennis over de vastgoedmarkt en vastgoedfinanciën.
 • Affiniteit met en kennis over concernhuisvesting in het algemeen (Corporate Real Estate management) en/of rijkshuisvesting in het bijzonder
 • Affiniteit met en kennis over ontwikkelingen op de kantorenmarkt, de bedrijfsprocessen bij de klanten (rijksdiensten) en lokale overheden.
 • Beschikbaar voor gemiddeld 32 uur per week voor de duur van het project;
 • Per 1 augustus 2017 beschikbaar of (bij voorkeur) eerder in onderling overleg;

Competenties

 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyseren
 • Overtuigingskracht
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren

Organisatie

Organisatie & directie

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Menis  verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.De directie Vastgoedbeheer (VB) is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand. Bij specialties betreft dit panden, terreinen en gronden die onlosmakelijk verbonden zijn met het primaire proces. Bij kantoren betreft dit panden waar het primaire proces in kan worden uitgevoerd. Daarnaast realiseert de directie de kleinere projecten die het gevolg zijn van (her)ontwikkeling, transformatie of transacties.

Afdeling & sectie

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de sectie Assetmanagement Kantoren, van de afdeling Klant- en Vastgoedmanagement binnen de directie Vastgoedbeheer, Rijksvastgoedbedrijf. De sectie Assetmanagement Kantoren zorgt binnen de kantorenportefeuille voor de in- en verhuurcontracten, de verdere intake van klantvragen en deze vertalen in projectbrieven en -opdrachten binnen de kaders van het masterplan/Integraal Plan, en het invullen van de eigenaarrol.

Aanbod

 • Een uitdagend project tot 31 augustus 2018 voor 36 uur/wk met een optionele verlenging tot 28 februari 2019
 • Een Bekwaam netwerk;
 • Een werksfeer met een goede balans tussen eigen verantwoordelijkheid, samenwerking en kennisdelen;
 • Up-to-date contracten die compliant zijn met de nieuwe wet DBA.
 • De mogelijkheid je werkzaamheden zelfstandig in. Wel vindt, voor zover dat voor de uitvoering van de opdracht nodig is, afstemming met het Rijksvastgoedbedrijf plaats in geval van samenwerking met anderen, zodat deze optimaal zal verlopen. Indien noodzakelijk voor de werkzaamheden richt de opdrachtnemer zich naar de arbeidstijden bij het Rijksvastgoedbedrijf. De prognose met betrekking tot de werklast per week is 36 uur per week.

Informatie en reactie

Voor meer informatie over deze vacature bel je Bekwaam via 076 205 08 88 of neem je direct contact op met onze consultant:

Wil je meer weten of ben je enthousiast geworden?

Neem contact op met Dolf. Hij helpt je graag verder.